Izjava o privatnosti

U tvrtki Kaikos d.o.o. (u daljnjem tekstu "Kaikos" ili "Kontrolor osobnih podataka") cijenimo Vašu privatnost i zato težimo najvišoj razini zaštite Vaših osobnih podataka. Kada pružamo naše usluge na web stranici teak.hr, bazeni24.hr, pietraporject.hr i pietrakaikos.hr ili kada radimo putem telekomunikacijskih sredstava, jamčimo da Vaše podatke obrađujemo u skladu s važećim europskim zakonodavstvom (Opća uredba o zaštiti podataka) i u skladu s nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (primjenjivi zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkim komunikacijama i Zakon o tržištu elektroničke trgovine).

Svrha ove Izjave o privatnosti ("Izjava") je da Vas upoznamo sa svrhom u koju će se Vaši osobni podaci dobiti i kako će se koristiti, koja su Vaša prava u odnosu na podatke koje imamo o vama i kako ih provesti.

U Kaikosu se obvezujemo da osobne podatake koje dajete putem naših web stranica ili putem telekomunikacijskih sredstava (npr. kao dijela elektroničke prepiske, telefonskim razgovorom), korištenih u skladu s ovom Izjavom, nećemo prodavati, posuđivati ili na bilo koji drugi način prenijeti trećim osobama, osim u slučajevima predviđenim zakonom.

Kontrolor podataka


Kontrolor Vaših osobnih podataka je Kaikos d.o.o, adresa Odvojak industrijske 4, 10431 Novaki – Zagreb, e-mail: #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#, telefon: +385 (0) 1 3498 605.

Sve teme i sadržaji kojima će se obratiti osoba za zaštitu podataka su strogo povjerljivi.

Osobni podaci


Osobni podaci su svi podaci koji vas identificiraju kao posebnu ili prepoznatljivu osobu. Pojedinca je moguće prepoznati kad se može odrediti izravno ili ne izravno, posebno navođenjem identifikacija kao što su ime, oib, informacije o lokaciji, web lokacija ili navođenjem jednog ili više čimbenika specifičnih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet.

Davatelj u skladu s dolje definiranim u ovoj Izjavi, prikuplja i obrađuje sljedeće osobne podatke:
 • kontakt informacije i podaci o vašoj komunikaciji s upraviteljem (ime i prezime, naziv radnog mjesta i tvrtke, adresa e-pošte, telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj poštanske ili elektroničke komunikacije);
 • informacije o korisnicima web stranica upravitelja (IP adresa, datumi, sati i trajanje posjeta web mjestu, podaci o lokaciji ili ulaznoj točki pristupa internetu, podaci o posjećenim podstranicama, podaci o postavkama i sl.);
 • podatke o registriranim ili prijavljenim korisnicima (e-pošta, lozinka i ostale informacije i kupovine);
 • podatke o registriranim ili neregistriranim kupcima proizvoda (unosi u košaricu, ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj, adresa za dostavu proizvoda, kontakt podaci za dostavu i telefonski broj, način preuzimanja i isporuke proizvoda, način plaćanja);
 • informacije o korisnikovim kupnjama i fakturama (datum i mjesto kupnje, kupljeni proizvodi, cijene kupljenih proizvoda, ukupni iznos kupnje, način plaćanja, adresa za dostavu, broj računa i datum računa, oznaka računa itd.) i informacije o rješavanju reklamacija na proizvode;
 • informacije o unosima u internetskim obrascima (npr. u kontekstu nagradnih igra, prijava putem e-pošte ili vrste ili područja od interesa za primanje reklamnih poruka);
 • podaci o prijavi za posao kandidata za zapošljavanje (osobni podaci kao što su ime, spol, datum i mjesto rođenja, adresa, kontakt informacije poput e-adrese i telefonski broj, podaci navedeni u popratnom pismu i životopisu kao što su podaci o obrazovanju, dosadašnje radno iskustvo, kompetencije i sposobnosti, obrazovanje i tečajevi itd.);
 • ostale podatke koje korisnici dobrovoljno daju operateru prilikom naručivanja određenog proizvoda ili ponude koju traže.

Kontrolor ne prikuplja i ne obrađuje Vaše osobne podatke osim kada Vi to dozvolite ili date pristanak na to, tj. prilikom naručivanja proizvoda, kada se pretplatite na primanje akcija i novosti putem naše e-liste, sudjelujete u nagradnim igrama itd. ili kada za pravljenje osnova za prikupljanje osobnih podataka postoji zakonski temelj ili imamo legitimne interese za obradu Vaših podataka.

Svrha obrade podataka i pravna osnova


Svi osobni podaci koje nam pružite tretirat će se povjerljivo i koristit će se samo u svrhe u koje su dostavljeni i prikupljeni. Ukoliko trebamo dalje obrađivati Vaše podatke u drugu svrhu, kontaktirat ćemo Vas unaprijed i zatražiti Vaš prethodni pisani pristanak.

Posjet internet stranice teak.hr, bazeni24.hr, pietraproject.hr i pietrakiakos.hr

Svaki put kada posjetite naše web stranice, datoteka internetskog poslužitelja automatski se pohranjuje na web poslužitelj. Prikupljamo (osobne) podatke putem kolačića i tražit ćemo Vas za Vaš pristanak prije instaliranja invazivnih kolačića, dok se neke druge informacije mogu prikupljati na temelju naših legitimnih interesa.

Na ovaj način prikupljamo (osobne) podatke i ne povezujemo ih s drugim osobnim podacima korisnika naših web stranica i ne izvršavamo nikakvo profiliranje Vašeg kupovnog ponašanja.

Kupnja proizvoda


Vaše osobne podatke obrađujemo posebno u slučaju ako Vi kao registrirani ili neregistrirani korisnik web stranice teak.hr, bazeni24.hr, pietraproject.hr i pietrakiakos.hr kupite određene proizvode ili naručite besplatan katalog. Te podatke obrađujemo isključivo u svrhu ispunjavanja naših ugovornih obveza i izvršavanja prava koja proizlaze iz ugovornog odnosa, uključujući rješavanje reklamacija proizvoda i prigovora(telefonskih, osobno podnesenih, pisanih...)

Osobni podaci koje nam dajete u svrhu isporuke proizvoda isključivo služe u svrhu isporuke proizvoda na Vašu adresu. Ovi osobni podaci (npr. Ime i prezime, adresa za dostavu, telefonski broj) proslijeđujemo kurirskoj službi.

Na temelju Zakona o elektroničkim komunikacijama, kupci se mogu informirati o našim proizvodima i sadržaju e-poštom. Ne koristimo nikakvo (automatsko) profiliranje, već Vam šaljemo samo prilagođene poruke za koje procjenjujemo da bi Vas mogle zanimati na temelju Vaših prošlih interakcija s nama. Možete uložiti prigovor na obradu vaših kontakt podataka u svrhu takvog izravnog oglašavanja u bilo kojem trenutku slanjem e-pošte na adresu: #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#. Za više informacija o Vašim pravima izravnog marketinga pogledajte odjeljak "Vaša prava".

Slanje upita i ostala komunikacija sa Kaikos d.o.o.-om


Kada pošaljete zahtjev za određeni proizvod na naše kontakt podatke (adresu, adresu e-pošte, telefonski broj) objavljene na našim web stranicama, obrađujemo Vaše osobne podatke isključivo u svrhu pripreme odgovora na Vaš zahtjev, kako bismo Vas obavijestili da li je proizvod koji tražite na raspolaganju za moguću pripremu i zaključivanje ponude, izvršenje ponude, dostavu računa i da Vam odgovorimo na Vaš upit.

U tu svrhu prikupljamo samo osobne podatke koje nam dobrovoljno dajete. Sve informacije prikupljene putem naših web stranica ili na drugi način dane (npr. putem telekomunikacijskih sredstava) prikupljaju se u svrhu pružanja usluga web stranice teak.hr, bazeni24.hr, pietraproject.hr i pietrakiakos.hr i u svrhu naše interne administracije i vođenja našeg poslovanja.

Navedene kontakt informacije na temelju našeg legitimnog interesa, mogu se također obraditi za osnovnu personaliziranu komunikaciju s Vama putem e-pošte i možemo Vam pokušati predstaviti relevantne proizvode koji bi vas mogli zanimati na temelju Vaših prošlih interakcija s nama. Ne koristimo nikakvo (automatsko) profiliranje, već jednostavno odabiremo odgovarajuće skupove primatelja za pojedine poruke. Od bilo koje vrste komunikacije možete se odjaviti u bilo kojem trenutku slanjem e-maila na: #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#. Više informacija o Vašim pravima izravnog marketinga potražite u odjeljku "Vaša prava".

Prijava na elektronske novosti ili e-listu


Možete se pretplatiti na naš newsletter našoj web stranici ili odgovaranjem na e-poštu koju primite da biste primali ažurne obavijesti i informacije o našim akcijama i novostima.

U ovu svrhu izravnog marketinga, možemo Vas obavijestiti e-poštom o novostima iz naše ponude proizvoda. O novostima ćemo vas obavještavati povremeno i po potrebi.

Te se informacije obrađuju na temelju Vašeg izričitog pristanka a svoj pristanak za primanje oglasa možete opozvati u bilo kojem trenutku slanjem e-pošte na adresu: #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#. Više informacija o pravima izravnog marketinga potražite u odjeljku "Vaša prava".

Slanje zahtjeva za zaposlenje


Ukoliko imamo potrebu, na našim web stranicama objavljujemo i slobodna radna mjesta u našem timu, pozivajući kandidate da nam pošalju motivacijsko pismo i životopis na e-adresu #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#.

Ako nam pošaljete svoje osobne podatke u svrhu prijave za posao na određeno raspisano radno mjesto, obrađujemo Vaše osobne podatke isključivo u svrhu provođenja postupka odabira pravog kandidata za određeni posao, u svrhu kontaktiranja oko (ne) izbora, moguće pripreme nacrta ugovora o radu i u slučaju da branimo tvrdnje u slučaju spora zbog navodne diskriminacije u provođenju postupka odabira kandidata. Pravni temelj za obradu ovih podataka je Zakon o radnim odnosima i činjenica da su te informacije potrebne za provedbu mjera prije sklapanja mogućeg ugovora o radu. Ove podatke obrađujemo tijekom trajanja postupka i 30 dana nakon što ste obaviješteni o (ne) odabiru ili u toku bilo kojeg sudskog postupka.

Ukoliko smatramo da bi Vaša prijava mogla biti zanimljiva nekom drugom radnom mjestu i želite da zadržimo Vašu prijavu duže vremensko razdoblje, obavijestit ćemo Vas unaprijed i zatražiti Vaš pristanak. Svi generički zahtjevi za posao koje primaju pojedinci čuvaju se u razdoblju od tri godine od datuma primitka prijave.

Kolačići


OPĆENITO

Kolačić je mala datoteka koja se pohranjuje na Vaše računalo kada posjetite web mjesto. Kolačići sadrže različite podatke koje web stranica čita kada je ponovno posjetite. Koriste ih većina modernih web stranica. Kolačići sami po sebi nisu štetni, ne sadrže viruse ili bilo koji drugi zloćudni kod. Koriste se u različite svrhe, za sesije (npr. Prijavu na korisnički račun), za košarice u internetskim trgovinama, za prikazivanje različitih naprednih sadržaja na web mjestu (npr. zemljovidi, video zapisi), za upravljanje statistikom posjeta web-stranicii, za podršku dodataka na društvenim mrežama kao i za prikazianje prilagođenih oglasa za web korisnike.

Zakonsko ograničenje kolačića prvenstveno je rezultat zlouporabe tehnologije kolačića za praćenje korisnika i time ometa internetsku privatnost.

VRSTE KOLAČIĆA


Privremeni ili sesijski kolačići (session cookies) su aktivni od trenutka kada korisnik otvori preglednik do zaključenja sesije i zatvaranja preglednika. Web stranice koriste ih za pohranu privremenih podataka, poput predmeta u košarici, radi veće sigurnosti u internet bankarstvu itd. Budući da se takvi kolačići pohranjuju u kratkom vremenu, njihova invazivnost za privatnost korisnika je manja.

Trajni kolačići međutim, ostaju pohranjeni i kad korisnik zatvori preglednik i završi sesiju. Web stranice ih koriste, npr. za pohranu podataka o registraciji, postavki jezika stranice itd., kao i za izgradnju korisničkih profila i analizu prometa. Trajni kolačići mogu ostati na Vašem računalu danima, mjesecima ili čak godinama.

Vlastiti kolačići (1st party cookies) nalaze se na web stranici koje korisnik pregledava, mogu biti trajni ili privremeni. Web stranice upotrebljavaju ove kolačiće za pohranu podataka koje će ponovo upotrijebiti sljedeći put kada korisnik posjeti ovu stranicu.

Ostali kolačići (3rd party cookies) dolaze s drugih partnerskih web mjesta (poput pokretanja oglasa na originalnoj web lokaciji ili mjerenja prometa). Na taj način, treće strane mogu prikupljati podatke o korisnicima s različitih web stranica i koristiti ih u različite svrhe, od oglašavanja i analitike do poboljšanja njihovih proizvoda. Takvi kolačići predstavljaju znatnu smetnju u privatnosti korisnika.

Obvezujemo se pridržavati odgovarajućeg zakonodavstva, posebno odredaba Zakona o elektroničkim komunikacijama, Opće uredbe o zaštiti podataka i odgovarajućeg zakona o zaštiti podataka prilikom stavljanja kolačića.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM UPOTREBE KOLAČIĆA?


Sa upotrebom kolačiće za prikupljanjamo sljedeće podatke od posjetitelja naše web stranice:
 • informacije o uređaju (vrsta, marka i tip),
 • informacije o operativnom sustavu (vrsta i verzija),
 • informacije o web pregledniku (vrsta i verzija),
 • informacije o postavkama zaslona (npr. razlučivost),
 • informacije o prikazanim stranicama. 

Prikupljamo tehničke podatke o uređaju i softveru kako bismo osigurali kvalitetu prikaza naše web stranice. Prikupljamo informacije o stranicama koje su prikazane u svrhu analize koje nam omogućuju poboljšanje sadržaja i korisničkog iskustva.
Ukoliko se korisnik naše internetske trgovine registrira ili prijavi, možemo također prikupiti neke osobne podatke od njega koristeći kolačiće:
 • IP adresu,
 • podatke o lokaciji ili ulaznu točku pristupa internetu,,
 • podatke o e-pošti i zaporki,
 • unose u formulare na web stranici,
 • unosi u košaricu.


Te informacije nam trebaju zbog autentifikacije korisnika naše internetske trgovine kako bismo bili sigurni da registraciju vrši registrirani ili prijavljeni korisnik. Nadalje, potrebne su nam ove informacije kako bismo web mjestu pomogli da popunimo unesene podatke o web obrascima i košaricama. Te podatke također koristimo za vođenje statistike i provođenje marketinških aktivnosti.

VRSTE KOLAČIĆA KOJE UPOTREBLJAVAMO NA WWW.TEAK.HR, WWW.BAZENI24.HR, WWW.PIETRAPROJECT.HR, WWW.PIETRAKIAKOS.HR


VLASTITI I NUŽNO POTREBNI KOLAČIĆI :
Koristimo vlastitu sesiju ili trajne kolačiće kako bismo web mjestu pomogli upamtiti unos korisnika u web obrasce, košarice, prilagoditi postavke korisnikovim željama, poput načina sortiranja rezultata / sadržaja itd.

U tom slučaju korisnik aktivno ulazi u sadržaj ili jasno izražava želju klikom na gumb "dodaj u košaricu", na primjer, razvrstavajući proizvode po kategoriji ili slično. Takvi su kolačići neophodni za pružanje usluga dostupnih na ovom web mjestu. Oni omogućuju stranici da pamti i izvršava korisnički zahtjev, kao što je npr. prijava na korisnički profil ili sadržaj košarice.

Lastni sejni piškotki iz spletnega mesta www.teak.si trajajo le čas ene seje, torej od trenutka ko vstopite na spletno mesto, do trenutka ko ga zaprete. Teh piškotkov ni mogoče drugače odstraniti, razen z neobiskovanjem tega spletnega mesta.

Vlastiti sesijski kolačići s web stranice www.teak.hr, www.bazeni24.hr, www.pietraproject.hr i www.pietrkaikos.hr traju samo jednu sesiju, od trenutka ulaska na web mjesto do trenutka kad je zatvorite. Ove kolačiće nije moguće ukloniti osim ako ne posjetite ovu stranicu.

Vlastiti prilagođeni kolačići, koji mogu potrajati i do 10 godina, omogućuju Vam pravilno prikazivanje obrazaca kao što je obrazac za potvrdu kolačića i što je još važnije, kako biste zapamtili Vašu odluku o korištenju kolačića na našoj web stranici. Ovi su kolačići također apsolutno neophodni.

Naziv kolačića
Namjena kolačića
Trajanje kolačića
 mp_ga sistemski kolačić Trajanje: do 10 godina
 teak/bazeni24-cart sistemski kolačić Trajanje: do 1 mjeseca
 mp_acookie sistemski kolačić Trajanje: do 10 godina
 popover-dan  sistemski kolačić Trajanje: do 1 dan
 mp_currentlang sistemski kolačić Trajanje: do 1 mjeseca
 5a3deac1009db2c066ac1acaf08b8941 sistemski kolačić Po sesiji

OSTALI KOLAĆIĆI, POPUT KOLAĆIĆA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA, KOLAČIĆA ANALITIKE I KOLAČIĆA AKTIVNOSTI OGLAŠAVANJA:

Koristimo i druge kolačiće kako bi nam pomogli da optimiziramo našu web stranicu i poboljšamo njenu funkcionalnost. Te kolačiće koristimo samo ako ste pristali na njihovu instalaciju.


GOOGLE ANALYTICS KOLAČIĆI:

Naša se web stranica neprestano razvija i prilagođava potrebama naših korisnika, također zahvaljujući uslugama i sesijama i trajnim kolačićima Google Analytics koji nam omogućuju da dublje proučimo korisničko iskustvo i pomognu nam u optimizaciji web mjesta.
Podatke o upotrebi web mjesta (standardne podatke internetskog dnevnika (uključujući vašu IP adresu) i podatke o ponašanju posjetitelja u anonimnom obliku) sadržane u kolačićima Google preuzima i pohranjuje, uključujući i na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Prije nego što vašu IP adresu pošaljemo Googleu, anonimiziramo je. Sukladno zakonu o zaštiti privatnosti, Google izjavljuje da poštuje okvir zaštite privatnosti između EU i SAD. Prema uvjetima korištenja usluge Google Analytics, Google neće povezati Google s IP adrese subjekta podataka s bilo kojim drugim informacijama koje posjeduje Google, te ih stoga neće koristiti u svoje svrhe.

Pitate li se zašto su Google Analytics kolačići preuzeti bez Vašeg izričitog pristanka?
Budući da Google Analytics dohvaća anonimne podatke s naše web stranice, kolačići Google Analytics smatraju se manje invazivnim, jer ne prikupljaju osobne podatke i mogu se instalirati na temelju, npr. predpostavljenog pristanka.

GOOGLE KOLAČIĆI:

Sesije i trajni kolačići Google koriste u mnogim značajkama, kao što su pohranjivanje popularnih korisničkih postavki, prikazivanje Google karata i njihove funkcionalnosti, prikazivanje prilagođenih oglasa korisnicima, koordiniranje pojavljivanja oglasa na uređajima i njihova mjerenja itd.

Naziv kolačića
Namjena kolačića
Trajanje kolačića
 1P_JAR Google kolačić Trajanje: do 1 mjesec
 AID Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 APISID Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 CONSENT Google kolačić Trajanje: do 20 godina
 HSID Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 NID  Google kolačić Trajanje: do 6 mjeseci
 SAPISID  Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 SID  Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 SSID  Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 SIDCC  Google kolačić Trajanje: do 6 mjeseci
 OGPC  Google kolačić Trajanje: do 6 mjeseci
 _gmb_ga_test Google kolačić Trajanje: do 1 godine
 OTZ  Google kolačić Trajanje: do 1 mjeseca
 _gcl_au Google kolačić Trajanje: do 6 mjeseci
 _ga Google kolačić Trajanje: do 2 godine
 S Google kolačić Po sesiji


FACEBOOK KOLAČIĆI:

Sesijski i trajni Facebook kolačići pružaju prijateljsko iskustvo dijeljenja, omogućujući im laku interakciju putem društvenih mreža i bilježenje mjernih podataka poput broja dionica, lajkova, komentara i oglasa koje generiraju korisnici.

Naziv kolačića
Namjena kolačića
Trajanje kolačića
 FR Facebook kolačić Trajanje: do 6 mjeseci

Korisnički podaci


Obavezujemo se ne dijeliti Vaše osobne podatke s trećim stranama bez vašeg pristanka.

Želimo Vas obavijestiti da Vaše podatke a sukladno Vašim traženjem možemo povjeriti našim poslovnim partnerima (izvođačima/dostavljačima). Izvođači/dostavljači mogu obrađivati povjerljive podatke isključivo u naše ime i u granicama našeg autoriteta (u pisanom ugovoru ili drugom pravnom aktu) i u svrhe definirane u ovoj Izjavi. Podaci koje pružaju partneri pomno se čuvaju i ne pohranjuju ih na korištenje od strane navedenih partnera.

U okviru zakonske nadležnosti, Vaši se osobni podaci mogu otkriti sljedećim korisnicima podataka:
 • davateljima poštanskih usluga, pružateljima usluga otpreme i usluge logistike / dostave u svrhu izvršenja Vaše narudžbe;
 • distributerima, dobavljačima robe i ovlaštenim serviserima;
 • računovodstvenom servisu, odvjetničkim tvrtkama i ostalim pružateljima pravnih i poslovnih savjetovanja;
 • pružateljima usluga uništavanja datoteka i nosača podataka;
 • pružateljima usluga informacijske tehnologije u okviru servisa i održavanja softvera;
 • administratoru web stranice
 • pružateljima usluga računalstvu i cloudu (oblaku) pružateljima usluga e-pošte (npr. SqualoMail, Mailchimp i drugi);
 • pružateljima sustava upravljanja za odnos s kupcima.


Obavezujemo se da niti mi, niti drugi korisnici nećemo dijeliti ili prenositi Vaše osobne podatke u treću zemlju izvan Europske unije i / ili Europskog gospodarskog prostora ili u međunarodnu organizaciju bez odgovarajuće razine zaštite. Vaši se osobni podaci mogu proslijediti Sjedinjenim Američkim Državama, pri čemu su svi naši dobavljači u Sjedinjenim Državama uključeni u program zaštite privatnosti između EU i SAD ili pružaju druge odgovarajuće zaštitne mjere u slučaju prijenosa podataka u skladu s odredbom člancima od 44 do 46. GDPR-a

Period čuvanja osobnih podataka


Jamčimo da čuvamo Vaše podatke samo onoliko dugo koliko je potrebno da bismo ispunili svrhu za koju su pojedinačni podaci prikupljeni i korišteni dalje. Nakon isteka roka zadržavanja, Vaši osobni podaci bit će učinkovito i trajno izbrisani ili anonimni, tako da Vaša identifikacija više neće biti moguća.

Podatke koje obrađujemo čuvamo za razdoblje propisano zakonom. Podatke koje obrađujemo čuvamo u svrhu sklapanja ugovornog odnosa s Vama tijekom razdoblja potrebnog za izvršenje ugovora i tijekom cijelog trajanja zastare za potraživanja iz takvog ugovora, osim u slučaju spora u vezi s ugovornim odnosom.

Osobni podaci koje obrađujemo na temelju Vašeg pristanka ili legitimnog interesa, npr. u slučaju slanja elektroničkih vijesti, trajno čuvamo do povlačenja Vaše suglasnosti ili do zahtjeva za prekid obrade (Članak 6 (1) točka f GDPR) a mi se obvezujemo u redovitim intervalima provjeravati postojanje svrhe obrade osobnih podataka. Prije otkazivanja podatke ćemo izbrisati samo ako je svrha obrade osobnih podataka već postignuta (npr. ako prestanemo slati reklamne e-poruke) ili ako to zahtijeva zakon.

Ukoliko postoji određeno zakonsko razdoblje zadržavanja (npr. računovodstveni ili porezni podaci) za neke podatke koji se obrađuju za provedbu ugovora, rok zadržavanja iznosi do 10 godina Članak 6 (1) točka b GDPR. Obrada podataka je ograničena u ovom vremenu.

Sigurnost vaših podataka


Pažljivo čuvamo Vaše podatke koje nam dajete putem naših web stranica, telekomunikacijskim kanalima ili na bilo koji drugi način protiv gubitka, zloupotrebe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, izmjena ili uništenja.

Podaci se pohranjuju sa zaštićenim lozinkama i ograničenim pristupom. Web stranica teak.hr, bazeni24.hr. pietraproject.hr i pietrakaikos.hr se brine za sigurnost Vaših osobnih podataka i poštuje Vaše odabire za namjeravanu upotrebu.

Nakon prestanka potrebe da zadrži podatke, tj. po završetku svrhe zbog koje su podaci prikupljeni, podaci će se nepovratno i trajno izbrisati.

U slučaju da se na web stranici teak.hr, bazeni24.hr, pietraproject.hr i pietrakaikos.hr objave veze do drugih web stranica koje nisu ni na koji način povezane s Kaikos d.o.o., ne preuzimamo nikakvu odgovornost za zaštitu Vaših podataka na tim web lokacijama.

Sloboda izbora


Informacije koje nam dajete kontrolirate Vi. Ako odlučite da nam ne dajete određene podatke, tada nećete moći pristupiti nekim web lokacijama ili značajkama na našim web stranicama, pa u takvim slučajevima nećemo moći odgovoriti na Vaš zahtjev ili stupiti u ugovorni odnos s Vama i posljedično Vam prodati i isporučiti željene proizvode.

Ako više ne želite primati biltene putem e-pošte, možete se besplatno odjaviti iz newslettera tako da nam pošaljete e-mail koji sadrži sadržaj "odjava" ili drugog sličnog sadržaja na: #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#. Ako se Vaši osobni podaci (poštanski broj, adresa e-pošte, adresa, telefonski broj itd.) promijene, molimo Vas da nas obavijestite putem e-maila: info@ kaikos.hr.

Privolitev otrok


Djeca mlađa od 18 godina mogu nam pružiti osobne podatke putem naših web stranica ili na drugi način samo uz dopuštenje (pristanka ili odobrenja) roditelja odgovornog za dijete (jednog od roditelja ili skrbnika).

Zalažemo se da nikada svjesno ne prikupljamo osobne podatke od osoba za koje znamo da su mlađe od 18 godina. Nećemo koristiti ili otkrivati ove podatke trećoj strani bez dopuštenja roditelja ili skrbnika djeteta. To međutim, ne utječe na ugovorno pravo koja se tiču pravila o valjanosti, dizajnu ili učinku ugovora u odnosu na dijete.

Upravljavec si bo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije v takih primerih razumno prizadeval za preveritev, ali je nosilec starševske odgovornosti za otroka dal ali odobril privolitev.

Vaše prava


1. Pravo na prigovor
Tamo gdje se vaši osobni podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga, imate pravo u bilo koje vrijeme uložiti prigovor na buduće učinke na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas za takav marketing, što uključuje profiliranje u mjeri u kojoj je to povezano s takvim izravnim marketingom.

Također imate pravo prigovoriti, iz razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju, u bilo koje vrijeme za budući učinak obrade osobnih podataka koji se odnose na vas, a koji je u skladu s točkom (e) ili (f) članka 6 (1) na temelju tih odredbi.
Možete nas također kontaktirati na #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#.

2. Pravo pristupa
Imat ćete pravo saznati jesu li osobni podaci koji se odnose na vas obrađeni, koji su to osobni podaci i druge informacije u skladu s člankom 15 GDPR.

3. Pravo na ispravak
Imat ćete pravo od nas bez nepotrebnog odgađanja dobiti ispravak ne točnih osobnih podataka koji se odnose na Vas (članak 16 GDPR-a). Uzimajući u obzir svrhu obrade, imat ćete pravo na popunjavanje nepotpunih osobnih podataka, uključujući i pružanje dodatne izjave.

4. Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)
Imat ćete pravo dobiti od nas brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas bez nepotrebnog odgađanja kada se primijeni jedan od razloga navedenih u članku 17. stavku 1. Uredbe o bruto domaćem proizvodu, a obrada nije potrebna za jednu od svrha propisanih člankom 17. ) GDPR.

5. Pravo na ograničenje obrade
Imate pravo dobiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako se primjenjuje jedan od sljedećih uvjeta propisanih točkama (a) do (d) članka 18 (1) GDPR.

6. Pravo na prenosivost podataka
Imat ćete pravo primiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste nam dali, u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Imat ćete i pravo prenositi te podatke ili ih prenijeti na drugog kontrolora bez našeg ometanja, tako da osobne podatke prenosimo izravno, gdje god je to tehnički izvedivo. Ovo pravo se uvijek primjenjuje ako je osnova za obradu podataka suglasnost ili ugovor, a podaci se obrađuju automatski. To se pravo ne primjenjuje na podatke primljene samo u papirnatom obliku.

7. Pravo na odustajanje od pristanka
Ako obrada ovisi o Vašem pristanku, imate pravo povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku. To neće utjecati na zakonitost obrade na temelju suglasnosti prije njenog povlačenja.

8. Pravo na podnošenje prigovora
Imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu.

Kontakt


Na pitanja o povjerljivosti Vaših podataka, načinu na koji prikupljaju i obrađuju ili Vaše zahtjeve za ostvarivanje prava s Vašim podacima odgovorit će odgovorna osoba u tvrtki Kaikos d.o.o. e-mailom: #EM#696f646c446e676e63667925647f#EM#.

Obavezujemo se odgovoriti na vaše zahtjeve bez nepotrebnog odgađanja, a najkasnije u zakonskim rokovima.

U svrhu pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava na osobne podatke od Vas ćemo možda tražiti dodatne informacije. Međutim ako Vas još uvijek ne možemo pouzdano identificirati, nažalost, morat ćemo odbiti vaš zahtjev.

Dopune


Pridržavamo pravo povremeno prilagođavati ovu Izjavu stvarnim okolnostima i zakonodavstvu na području zaštite osobnih podataka. Iz tog razloga vas molimo da provjerite trenutnu verziju prije pružanja bilo kakvih osobnih podataka kako biste bili svjesni bilo kakvih promjena i dopuna.

Također ćemo vas unaprijed obavijestiti o svim promjenama koje značajno utječu na obradu vaših osobnih podataka (npr. obavijestima na našoj web stranici, e-poštom).


Verzija: 1.0
Posodobljeno: 7. 5. 2018