Održavanje

Vanjske drvene površine i drveni namještaj svakako zahtijeva održavanje i brigu , zaštitu od kiše, vjetra i sunca. Za njegu i obnovu drvenog poda i vrtnoga namještaja iz svih vrsta drveta postoje postupci dubinskog čišćenja i zaštite drveta, ali i dodavanje nove boje i sjaja. Vlasnicima drvenog vrtnog nmještaja je dostupno više proizvoda, između kojih mogu izabrati, cijena ovisi o kvaliteti i postojanosti proizvoda.

OBNOVA VANJSKIH DRVENIH POVRŠINA


 


Proizvodi

 

OSMO 6609 Wood Reviver gel za posvjetlivanje drveta

Wood Reviver gel omogućava obnovu drveta u jednom koraku. Odstranjuje sivilo i drvetu vraća prvotnu boju. Primjeren za čišćenje drvenog namještaja i svakodnevno čišćenje prljavština na drvetu.

OSMO 6606 Gard-clean za uklanjanje zelenila:

Čistilo Gard-clean je namijenjeno odstranjvanju plijesni i algi kao i tvrdokorne prljavštine i fleka na drvenim površinama koje su svakodnevno izložene vlazi.

OSMO terasno ulje i OSMO uljne lazure za okomite površine su namijenjeni dugotrajnoj zaštiti svih vrsti drveta. Štiti drvo od vremenskih prilika i sive boje, prljavštine, mrlja, propadanja i starenja drveta. Polimeri štite drvo od vlage i sprječavaju ga da postane crno dok mu još uvijek dopušta da diše.
ČIŠĆENJE

 

Postupak čišćenja vrtnog namještaja

 

Vrtni namještaj je svakodnevno izložen vremenskim utjecajima, zato za redovito održavanje i čišćenje preporučujemo:


OSMO 6609 Wood Reviver gel za posvjetlivanje drveta

OSMO 6606 Gard-clean za uklanjanje zelenila

Video prezentacija Wood Reviver gel 1

Video prezentacija Wood Reviver gel 2

Video prezentacija Gard-clean


ciscenje
•  Univerzalno čistilo za sve vrste drveta.  
•  Razgrađuje prljavštinu i naslage. 
•  Lagano posvijetljuje drvo. 
•  
Uklanja tvrdokorne mrlje poput vina, masti...

Pomagala

Upotrijebite najlonsku četku ili kist, kantu i vrtno crijevo za ispiranje. Ne zaboravite koristiti zaštino odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale.

 

Upotreba

Ne postavljajte namještaj na drvenu podlogu, kameno tlo ili slične materijale, jer se kod postupka čišćenja mogu oštetiti. Prekrijte površinu s nepremoćivom podlogom. Upotrebljavajte zaštitno odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale. Osigurajte prozračivanje.

 


 

 

 

 

  

Postupak čišćenja drvenog poda


Drveni podovi su svakodnevno izloženi vremenskim utjecajima. S čistilom 
OSMO 6609 Wood Reviver gel ili OSMO 6606 Gard-clean jednostavno ćete uklanjat sivilo, prljavštinu i druge nečistoće na drvenoj površini, koje su se naložile preko zime. Čišćenje drvenih podova je preporučljivo prije i u sezoni (proljeće i jesen).

Pomagala

Upotrijebite najlonsku četku ili kist, kantu i vrtno crijevo za ispiranje. Ne zaboravite koristiti zaštino odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale.

Uporaba

 

 

 

 

 ULJENJE


Namještaj od tikovine možemo učinkovito zaštititi od kiše, vjetra i sunca s pomoću ulja od tikovine


oljenje
Uljenje pomoću tikovog ulja za namještaj omogućuje da površina postane vodootporna i otporna na UV zrake.

 

Postupak uljenja vrtnog namještaja

 Proizvodi

Kist, pamučne krpe, brusni papir. Ne zaboravite koristiti zaštino odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale.


Upotreba

Novi namještaj je potrebno prije mazanja uljem neko vrijeme pustiti vani, kako bi se drvetu omogućilo ravnomjerno upijanje ulja. Stari namiještaj je predhodno potrebno očistiti s čistilom OSMO 6609 Wood Reviver gel ili OSMO 6606 Gard-clean i po potrebi prebrusiti  brusnim papirom. Pažljivo prekrijte površinu na kojoj čete obavljati zaštitu namiještaja i sve metalne (prvenstveno aluminij) i tekstilne dijelove.

 


 

 

 

 

 

Postupak uljenja drvenih podova

 


Proizvodi

 

Pomagala

Upotreba


Za restauriranje starih drvenih podova je predhodno potrebno drvo očistiti s čistilom OSMO 6609 Wood Reviver gel ili OSMO 6606 Gard-clean, a onda ga po potrebi prebrusiti  brusnim papirom. Postupak uljenja treba obaviti po suhom vremenu. Izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost i visoke temperature.