Održavanje

Vanjski drveni namještaj svakako zahtijeva održavanje i brigu , zaštitu od kiše, vjetra i sunca. Za njegu i obnovu vrtnoga namještaja iz svih vrsta drveta postoje postupci dubinskog čišćenja i zaštite drveta, ali i dodavanje nove boje i sjaja. Vlasnicima drvenog vrtnog nmještaja je dostupno više proizvoda, između kojih mogu izabrati, cijena ovisi o kvaliteti i postojanosti proizvoda.

OBNOVA TIKOVINE


 


Proizvodi

 

Premium Teak Care Cleaner & Restorer: Premium tik čistilo i sredstvo za obnovu omogućuje obnovou tikovine i ostalih plemenitih vrsta drva u jednom koraku. Odstranjuje duboku prljavštinu i mrlje. Namjenjen je i za čišćenje ostalog drvenog namještaja i za svakodnevno čišćenje mrlja u drvu. Odstranjuje i tvrdokorne mrlje od vina, masnoće...

Premium Teak Care Sealer 3: Premium tik premaz za dugotrajnu zaštitu tikovine i ostalih kvalitetnih vrsta drva. Premaz sadrži vosak. Izrađen je posebno za teške tropske klimatske uvjete protiv uvijanja i sivljenja, UV zraka, prljavštine, mrlja, kvarenja i starenja drva. Polimeri štite drvo od vlage i sprečavaju, da postane crno, ali drvo i dalje lako diše. Tikova smola (Tectona grandis) omogućuje optimalnu zaštitu bez blijeđenja.

Teak Oil: Tikovo ulje je namjenjeno za dugotrajnu zaštitu tikovoga i ostalih kvalitetnih vrsta drva. Drvo štiti od uvijanja i sivljenja, UV zraka, prljavštine, mrlja, kvarenja i starenja drva. Polimeri štite drvo od vlage i sprečavaju, da postane crno, ali drvo i dalje lako diše. Tikova smola (Tectona grandis) omogućuje optimalnu zaštitu bez utjecaja na boju. Eden Teak ulje je kvalitetnije od svih ostalih vrsta tikovoga ulja.
ČIŠĆENJE

 

Postupak čišćenja vrtnog namještaja

 

Vrtni namještaj je svakodnevno izložen vremenskim utjecajima, zato za redovito održavanje i čišćenje preporučujemo Wood Quick.

ciscenje
•  Univerzalno čistilo za vse vrste lesa.
•  Razgradi umazanijo in nesnago.
•  Rahlo posvetli les.
•  Odstrani trdovratne madeže kot so vino, maščoba…

Pomagala

Upotrijebite najlonsku četku ili kist, kantu i vrtno crijevo za ispiranje. Ne zaboravite koristiti zaštino odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale.

 

Upotreba

Ne postavljajte namještaj na drvenu podlogu, kameno tlo ili slične materijale, jer se kod postupka čišćenja mogu oštetiti. Prekrijte površinu s nepremoćivom podlogom. Upotrebljavajte zaštitno odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale. Osigurajte prozračivanje.

 


 

 

 

 

  

Postupak čišćenja drvenog poda


Drveni podovi su svakodnevno izloženi vremenskim utjecajima. S čistilom Premium Teak Care Cleaner & Restorer čete jednostavno ukloniti prljavštinu i ostale nečistoće na površini drveta, koje su se nataložile preko zime. Čišćenje drvenih podova je preporučljivo prije i u sezoni (proljeće i jesen).

Pomagala

Upotrijebite najlonsku četku ili kist, kantu i vrtno crijevo za ispiranje. Ne zaboravite koristiti zaštino odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale.

Uporaba

 

 

 

 

 ULJENJE


Namještaj od tikovine možemo učinkovito zaštititi od kiše, vjetra i sunca s pomoću ulja od tikovine


oljenje
Uljenje pomoću tikovog ulja za namještaj omogućuje da površina postane vodootporna i otporna na UV zrake.

 

Postupak uljenja vrtnog namještaja

 Proizvodi

Kist, pamučne krpe, brusni papir. Ne zaboravite koristiti zaštino odijelo, gumene rukavice i zaštitne naočale.


Upotreba

Novi namještaj je potrebno prije mazanja uljem neko vrijeme pustiti vani, kako bi se drvetu omogućilo ravnomjerno upijanje ulja. Stari namiještaj je predhodno potrebno očistiti s čistilom Premium Teak Care Cleaner & Restorer i po potrebi prebrusiti  brusnim papirom. Pažljivo prekrijte površinu na kojoj čete obavljati zaštitu namiještaja i sve metalne (prvenstveno aluminij) i tekstilne dijelove.

 


 

 

 

 

 

Postupak uljenja drvenih podova

 


Proizvodi

 

Pomagala

Upotreba


Za restauriranje starih drvenih podova je predhodno potrebno drvo očistiti s čistilom Premium Teak Care Cleaner & Restorer, a onda ga po potrebi prebrusiti  brusnim papirom. Postupak uljenja treba obaviti po suhom vremenu. Izbjegavajte izravnu sunčevu svjetlost i visoke temperature.