Drvene fasade - nevidljivo pričvršćivanje

Predstavljamo vam dva načina montaže drvene fasade, vidljivo ili nevidljivo pričvršćivanje. Bez obzira na način pričvršćivanja, postoji nekoliko vrsta podloge na koje možete montirati drvene elemente (montaža na betonski / zid od opeke, drvena konstrukcija, željezna konstrukcija ...).

Montažu drvene fasade možete izvoditi sami. Preporučuje se da imate neko iskustvo u obradi drveta i pravi alat. S veseljem ćemo Vam pomoći s našim savjetovanjem. 

Nazovite nas na 01 349 86 05 ili pošaljite upit na e-mail #EM#696f646c4471636663276279#EM#. Naši savjetodavci će Vas savjetovati, pokazati Vam uzorke i napraviti informativnu neobavezujuću ponudu.

Romb daska TIGA za nevidljivo pričvršćivanje

dimenzije daske: 20 x 70 x 4000 mm, AB-VEH sortiranje

→ s profilom za nevidljivi dodatak
→ najbrža montaža
→ bez bušenja u romb
→ spojnice, uključujući vijke
→ VRHUNSKA KVALITETA

Upute za upotrebu:Nevidljivi pričvršćivanje dasaka za drvene fasade


Nevidljivo pričvršćivanje koristimo za drvene fasadne daske širine od 57 do 95 mm. Komplet sadrži aluminijske spojnice u crnoj boji i inox (nehrđajuće) vijke. U ponudi imamo 3 kompleta: spojnice za daske širine od 57 do 68 mm, od 69 do 80 mm i od 81 do 95 mm, te za njih odgovarajuće vijke koji ovise o debljini od drvenih dasaka, do 20 mm, do 24 mm i 30 mm ili više.


1. Nevidljivo pričvršćivanje drvenih dasaka za drvene fasade jednostavno izvodimo pomoću spojnica koje pričvrstimo s stražnje strane daske. Za učvršćivanje koristimo 2 vijka po spojnici. Na vidljivoj strani drvenih dasaka se glave vijaka na taj način ne vide. Vijci za učvršćivanje dolaze u kompletu s spojnicama.

Na širinu daske se pričvršćuje po 1 spojnica ovisno o razmaku potkonstrukcije. Razmak potkonstrukcije ovisi o debljini fasadnih dasaka. Obično je razmak potkonstrukcije za drvenu fasadu približno od 60 do 80 cm.

drvene fasade nevidljivo pričvršćivanje

Slika 1: Spojnice za nevidljivo pričvršćivanje s vijcima


2. Daske na koje smo pričvrstili spojnice sada podmetnemo pod prethodnu dasku, a na dugoj strani ih pričvrstimo vijcima na potkonstrukciju. Debljina spojnice je samo 6 mm. Zbog spojnice se daske bez napetosti gibaju ovisno na vremenske uvjete, što smanjuje pucanje i kalanje dasaka za fasadu.


drvene fasade nevidljivo pričvršćivanje 

Slika 2: Montaža fasadnih elemenata s nevidljivim pričvršćivanjem


Prednost nevidljivog pričvršćivanja


Osim nevidljivog učvršćivanja s ovim sustavom postižemo i odvajanje od potkonstrukcije (u tom slučaju ne trebamo koristiti gumenu traku). Tim odvajanjem omogućujemo kontinuirano prozračivanje i sušenje drvene fasade. Zbog toga je drvena fasada stabilnija, jer je uvijanje i kalanje drveta minimalizirano. Na taj se način također i znatno produljiti vijek trajanja drvenih fasada.


drvene fasade